Låna

Att låna pengar för konsumtion är aldrig bra. Ibland har man inget val. Det är viktigt att komma ihåg att om man lånar pengar så blir ens ekonomi ännu mera ansträngd framöver. Man ska inte bara klara av de utgifter man hade tidigare. Du ska också klara av att betala av på ett lån. Gör en budget innan du lånar för att vara säker på att du klarar av att betala tillbaka lånet.

Det kan ibland vara berusande att få pengar.

Låna så lite du kan. Fall inte för frestelsen att låna lite extra. Det kommer bara att ge dig ytterligare ekonomiska problem framöver.

Betala alltid av lånet så fort du kan. Att snabbt betala av ett lån minskar kostnaden dramatiskt för lånet. Du har alltid rätt att lösa ett lån du tagit. Ändras räntan och villkoren se efter om du inte kan hitta ett billigare lån hos en annan långivare. Innan du tar ett lån fundera igenom det mycket noga. Många råkar illa ut eftersom man inte riktigt förstår vilka konsekvenser på den framtida ekonomin ett lån får.

När man får pengarna man lånat är det lätt att glömma bort att pengarna är någon annans. Ta hand om pengarna och spendera dom mycket varsamt du ska själv betala tillbaka varenda krona.

Akuta ekonomiska problem

Låna pengar

Bidrag

Äta smart

Övrigt