Köp smart

Självklart kan det kännas lyxigare att handla alla sina saker i märkesaffärer. Men behöver du verkligen det? Duger inte varor med lite sämre kvalitet till mycket lägre priser?

Om du behöver låna pengar för att köpa en konsumtionsvara så ska du alltid fundera en gång till innan du gör inköpet. Det är alltid bättre att köpa saken begagnad än att låna till en ny. Det känns ofta tråkigt än att köpa något på kredit som slits ut före lånet är tillbaka betalat.

Köpa begagnat

Störst på begagnat på nätet är blocket.se och tradera.se. Besök deras hemsidor och leta efter det du söker. Det mesta finns till försäljning på nätet.

Se till att inte bli lurad genom att betala i förskott. Måste du betala i förskott så ring och prata med säljaren. Verkar ett erbjudande för bra för att vara sant så är det ofta det! Bäst är om du köper dina saker av någon i ditt närområde. Du kan då titta på varan innan du betalar. Glömt inte bort att försöka pruta på priserna.

Exempel på affärer med lågpris profil:
Jet Samma bensin, lägre pris, inga krångliga rabattsystem

Biltema Har det mesta för fritid, byggnation och för bilen. Mycket konkurrenskraftiga priser.

Ikea Möbler, sanslöst billigt.

Claes Olsson Har det mesta till konkurenskraftiga priser. En del saker som Claes Olsson säljer säljer även Biltema. Biltema håller ofta lägre pris.


Lidhl Tråkig affär, men billig mat. Frukt och grönt är mycket billigare än hos till exempel ICA, konsum och VI. Genom att utbudet är begränsat minskar risken för att du impulshandlar.

Netto En före detta lågpris kedja som blivit uppköpt av en av de stora mat-kedjorna. Fortfarande lågprisprofil och roligare att handla på än Lidhl.

Akuta ekonomiska problem

Låna pengar

Bidrag

Äta smart

Övrigt